UA / RU
Підтримати ZN.ua

ABC оприлюднив правила дебатів між Гарріс і Трампом 

Дебати відбудуться 10 вересня.

Менш ніж за тиждень до дебатів між кандидатом у президенти США від демократів Камалою Гарріс та її республіканським суперником Дональдом Трампом телеканал ABC оприлюднив правила “поєдинку”.

Читайте також: Гарріс випереджає Трампа у ключових штатах — опитування

Дебати, заплановані на 10 вересня, модеруватимуть ведучий і головний редактор програми World News Tonight Девід М'юїр та ведуча програми Prime Лінсі Девіс.

Це будуть перші дебати між Гарріс і Трампом, триватимуть вони 90 хвилин з двома рекламними перервами. “Поєдинок” кандидатів пройде в Національному конституційному центрі у Філадельфії без глядачів у залі.

Мікрофони будуть увімкнені лише для кандидата, чия черга говорити, і вимкнені, коли час виступу належатиме іншому кандидату. Тільки модераторам буде дозволено ставити запитання.

У вівторок, 3 вересня, було проведено віртуальне підкидання монети, щоб визначити розміщення учасників на сцені й порядок заключних заяв: Трамп виграв жеребкування і вибрав порядок виступів. 

Вступних промов не буде, а заключні промови триватимуть по дві хвилини на кожного кандидата. Учасники отримають по дві хвилини для відповіді на кожне запитання, а також дві хвилини на спростування й додаткову хвилину для продовження, роз'яснення або відповіді.

Кандидати стоятимуть за трибунами протягом усього часу дебатів, на сцену не дозволять виносити реквізит або заздалегідь написані нотатки. Кожному кандидату буде видана ручка, блокнот і пляшка води. Співробітникам кампанії буде заборонено взаємодіяти з кандидатами під час рекламних пауз.

Читайте також: У штабі Трампа розповіли, скільки грошей зібрали на виборчу кампанію за серпень

Раніше повідомлялося, що Гарріс погодилась на вимкнення мікрофона одного з кандидатів в той час, коли слово матиме опонент. Спочатку кандидат від демократів закликала республіканського суперника до дебатів з увімкненими протягом усього заходу мікрофонами — такий формат може допомогти або зашкодити учасникам, адже суперники мають можливість робити коментарі, які іноді не призначені для публіки. 

Кандидати у віцепрезиденти демократ Тім Волз і республіканець Джей Ді Венс також погодилися провести дебати, які можуть відбутися 1 жовтня на CBS News.