UA / RU
Підтримати ZN.ua

64% респондентів хочуть побачити ще одні дебати між Гарріс і Трампом — опитування

Гарріс наполягає на проведенні ще одних дебатів, оскільки виборці заслуговують почути "плани" обох кандидатів.

64% респондентів нового опитування хочуть, щоб віцепрезидент Гарріс і колишній президент Трамп зустрілися на ще одних дебатах напередодні виборів в листопаді. Опитування, проведене Квінніпекським університетом, показало, що більшість американців вважають за краще, щоб обидва кандидати знову вийшли на сцену дебатів. Лише 31% заявили, що не хотіли б бачити повторних дебатів, пише The Hill.

Опитування також показало, що виборці вважають, що Гарріс зробить кращу роботу зі збереження демократії та боротьби з насильством із застосуванням зброї, в той час, як Трамп має вищі рейтинги в питаннях імміграції та економіки.

Читайте також: Попри успіх на дебатах, Гарріс може програти на виборах — The Hill

Опитування було проведене 19-22 вересня серед 1728 потенційних виборців і має похибку в межах плюс-мінус 2,4 відсоткових пункти.

Нагадаємо, що перші дебати між Гарріс і Трампом відбулися 10 вересня. Невдовзі після них кампанія Гарріс закликала до проведення повторних дебатів, хоча Трамп поки що відмовився від них.

Читайте також: Опитування можуть недооцінювати шанси Трампа на перемогу, серед демократів зростає занепокоєння — The Guardian

Крім того, Стівен Коллінсон, старший репортер CNN Politics поділився своєю версією, чому Трамп не погоджується на ще одні дебати з Гарріс. Репортер вважає, що Трамп, який зазвичай не може встояти перед шансом домінувати на телеекрані, не хоче повторення протистояння, під час якого він був непідготовленим і незосередженим і змарнував свій найкращий шанс перемогти свого опонента.