UA / RU
Підтримати ZN.ua

Умєров: Литва планує надати Україні радників для реформ

"Над повноцінним запуском таких агенцій зараз працює команда міністерства оборони".

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час зустрічі з міністром оборони Рустемом Умєровим у Києві заявив, що його країна готова надати радників нашій державі, які допомагатимуть з реформами. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Нам важливий досвід литовських спеціалістів зі створення закупівельних агенцій — озброєння та нелетальної продукції. Над повноцінним запуском таких агенцій зараз працює команда Міністерства оборони", — сказав Умєров.

Глава українського Міноборони також висловив вдячність литовському міністру за готовність підтримати Україну та допомогти фахівцями та експертизою.

Читайте також: У Литві припустили, що Україна може почати переговори з Росією через брак зброї: це буде відповідальністю Заходу

Напередодні Литва передала Україні ракетні пускові установки системи ППО середньої дальності NASAMS, які були придбані у норвезької компанії "Конгсберг". Перш ніж отримати пускові установки, українські військові пройшли комплексну підготовку в Норвегії, включно з курсами водіїв і ремонтників.