UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБЛИЖАЄТЬСЯ ЧЕРГОВИЙ МОРАТОРІЙ НА ПРИВАТИЗАЦІЮ?

Із травня минулого року до пізньої осені мораторій на приватизацію обленерго був введений з ініціативи Президента...

Із травня минулого року до пізньої осені мораторій на приватизацію обленерго був введений з ініціативи Президента. Тепер у справі виявився новий поворот: ініціювати мораторій на приватизацію обласних енергопостачальних компаній мають намір найближчим часом ряд народних депутатів. Про це повідомив член контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Вадим Литвин на засіданні «круглого столу» «Актуальні проблеми енергетики» в Києві.

На його думку, приватизацію необхідно призупинити з метою приведення законодавства у відповідність зі світовими стандартами.

Як зазначив член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Володимир Бронников, «багато хто вже зрозумів, що приватизацію електроенергетики розпочато поспішно», додавши, що в Україні для цього поки що не створено належної нормативної бази. Він вважає, що нині в Україні триває декапіталізація енергокомпаній.

Член профільного комітету Алла Александровська також вважає, що питання про подальшу приватизацію обленерго має бути зняте з порядку денного. «Треба розібратися, хто і якими важелями маніпулює в електроенергетиці (у тому числі й державними)».

Як відомо, Фонд держмайна України 2002 року запланував запропонувати до продажу контрольні пакети акцій 11 обленерго. Чи дуже завадять цим планам чергові депутатські ініціативи?