UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держкомісія з цінних паперів укомплектована повністю

Усього тиждень тому Верховна Рада України забалотувала трьох кандидатів у члени Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України, запропонованих Президентом...

Усього тиждень тому Верховна Рада України забалотувала трьох кандидатів у члени Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку України, запропонованих Президентом. Однак вірус незгоди виявився нестійким, і вже 1 липня держрегулятор фондового ринку був укомплектований повністю.

За призначення членами комісії Івана Нестеренка й Андрія Портнова цього разу проголосували відповідно 336 і 261 народний депутат. Замість кандидатури Володимира Каленського був запропонований представник фракції КПУ Володимир Петренко, котрого підтримав 281 парламентарій.

Відповідно до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», кандидатури шести членів ДКЦПФР і її голову призначає глава держави і затверджує Верховна Рада строком на сім років. Основною формою роботи комісії є засідання, що проводяться не рідше одного разу на місяць. Рішення на засіданні приймаються як мінімум п’ятьма голосами.