UA / RU
Підтримати ZN.ua

В’їзд до ЄС через авторизацію у ETIAS: якою мовою заповнювати анкету

Анкета доступна всіма офіційними мовами Євросоюзу, але заповнювати її можна лише латинкою

Європейський Союз, орієнтовно з 2024 року, планує запровадити для тих, хто в’їжджає до ЄС та Шенгенської зони з безвізових країн, нову систему авторизації (ETIAS). Українцям перед в’їздом до Євросоюзу потрібно буде заповнити спеціальну анкету та отримати схвалення (авторизацію) від відповідного органу ЄС.

Про те, якою мовою можна заповнити анкету пояснив Павло Кравчук з аналітичного центру «Європа без бар’єрів» у статті «Які зміни очікують на українців з наступного року під час в’їзду до ЄС і Шенгену» для ZN.UA. 

Читайте також: Нові правила в'їзду в Євросоюз і Шенген: кому треба буде платити збір з 2024 року

За словами експерта, розробники системи ETIAS зроблять можливим заповнення анкет усіма 24 мовами Європейського Союзу (до яких не відноситься ані українська, ані російська).

«Анкети будуть доступні англійською та ще 23 офіційними мовами ЄС. Однак вносити інформацію до анкет можна буде лише латинкою», – зазначає Кравчук.

Офіційні мови ЄС:

Читайте також: Які документи треба громадянам України для дозволу на в’їзд у ЄС в 2024 році

Також Кравчук пояснив, як українцям отримати авторизацію ETIAS для перетину кордону з ЄС, скільки може знадобитися часу для отримання схвалення (авторизації) та попередив про можливе продовження розгляду анкет у виняткових випадках до 30 діб.