UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тепло і комфортно: як вибрати зимовий одяг

Для цього слід дотримуватися певних рекомендацій.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні тривають бойові дії. Ракетні удари ворога пошкоджують житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. За прогнозом експертів, наступної зими ситуація з енергопостачанням може ускладнитися. Українці вже розпочали підготовку до зими – вони роблять запаси продуктів та інших необхідних речей. Видання «РБК-Україна» розповіло, як обрати теплий і якісний одяг на зиму.

Читайте також: Важливо знати: як обрати павербанк

Як обирати термобілизну

Термобілизна – це натільний одяг, що дозволяє забезпечити відведення від тіла вологи та збільшує його теплоізоляційні властивості.

Зовні термобілизни нагадує звичайну спідню білизну. Зокрема, це можуть бути майки, футболки, лосини, кальсони.

Термобілизну, зазвичай, виготовляють з різних матеріалів: синтетики, натуральних тканин, змішаних матеріалыв.

Щоб відрізнити справжню термобілизну від підробки, необхідно звернути увагу на такі аспекти:

Для повсякденного використання краще вибирати ту термобілизну, яка виготовлена з вовни. Термобілизна має повністю облягати тіло, але не сковувати рухів.

Читайте також: Домашня аптечка: що у неї покласти під час війни

Як обрати одяг з флісу

У холодну пору року одяг з флісу може гарно зігрівати. Флісова тканина складається із синтетичних волокон, теплоізоляційні властивості якої аналогічні до вовни, але, разом з тим, не така вибаглива у догляді.

Такий одяг надійно утримує тепло, виводить вологу, дає змогу тілу дихати завдяки комірчастій структурі та не поглинає сторонні запахи.

Якщо потрібно обрати домашній одяг з флісу, слід звернути увагу на світшоти, толстовки, халати з мікрофлісу або полару.

Як обрати тепле зимове взуття

При купівлі зимового взуття необхідно звернути увагу на основні моменти:

Краще обирати зимове взуття з натуральної шкіри. Це міцний матеріал, який забезпечує надійний захист від вологи та холоду та вимагає особливого догляду.

Як обрати зимову куртку

При купівлі верхнього зимового одягу, слід звернути увагу на наповнювач. Так, Натуральний пухо-пір'яний склад добре зберігає тепло, але пух у таких моделях при неправильному догляді зміщується. Також він може спричинити алергію.

Можна обрати наповнювач Conjugate Hi soft  це сучасна версія синтепону. Він максимально простий у догляді, не боїться води та деформації. Чим товстіший шар наповнювача, тим теплішим буде виріб.

Холлофайбер – ідеальна альтернатива натуральному пуху. Це нетканий матеріал, основа якого складається зі спіралеподібних волокон чи кульок. У верхньому одязі з холлофайбером можна з комфортом ходити у морози до -25 градусів.

Раніше ми писали, як зробити запаси на зиму та які продукти потрібно купити вже зараз.