UA / RU
Підтримати ZN.ua

Смачний та безпечний: як обирати шоколад

Рекомендації дали у Держпродспоживслужбі.

В Україні права споживачів захищаються відповідним законодавством. На полицях магазинів покупці можуть знайти широкий асортимент шоколаду та цукерок. Обираючи ці смаколики, важливо звертати увагу на їх склад. Фахівці Держпродспоживслужби розповіли, як правильно вибирати шоколад.

Читайте також: Права споживача мобільних послуг: що треба знати українцям

Який вміст какао-продуктів має бути в шоколаді

Фахівці пояснили, що у справжньому шоколаді обов’язково повинні бути какао-терте (какао маса) і масло какао.

«Якщо ж частину чи весь обсяг какао-масла замінено на рослинні жири (наприклад, пальмова олія) або кондитерський жир правильною назвою такого продукту буде «кондитерська плитка» або «солодка плитка», але не шоколад», – йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що найменування «шоколад», «молочний шоколад» та «шоколад «кувертюр»/couverture дозволяється доповнювати інформацією про показники якості за умови, що продукція містить:

На що звернути увагу при купівлі шоколаду

При купівлі шоколаду необхідно:

Нагадаємо, чи може покупець повернути товар, який купив в кредит.