UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розмитнення автомобіля: що для цього потрібно

Для цього треба зібрати певний пакет документів.

В Україні деякі громадяни купують за кордоном вживані автомобілі. Щоб такою машиною легально користуватися в країні, її потрібно розмитнити. У Головному сервісному центрі МВС розповіли, які документи для цього треба мати.

Як розмитнити машину в Україні

У Центрі зазначили, що перше, що має здійснити особа при реєстрації вживаного ввезеного з-за кордону транспортного засобу (ТЗ) – це пройти експерте дослідження в Експертної служби МВС і отримати відповідний висновок.

Читайте також: Виїзд за кордон на автомобілі: які документи треба мати

Цей висновок містить інформацію про справжність ідентифікаційних номерів авто та реєстраційних документів.

Далі власник ТЗ отримує талон попереднього запису до сервісного центру МВС. Його можна отримати в зручний спосіб: у терміналі, що знаходиться в приміщенні закладу чи сформувавши талон онлайн через функціонал Е-ЗАПИС на сайті Головного сервісного центру МВС.

Які документи треба мати для розмитнення авто

Для отримання послуги необхідно подати адміністратору сервісного центру МВС такі документи:

"Після реєстрації транспортного засобу власник або уповноважена ним особа отримує номерний знак і свідоцтво про реєстрацію авто в Україні", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Житлова субсидія: чи призначать її особі, яка має два автомобіля

Перша реєстрація автомобіля: чи треба щось плати

В Україні при першій реєстрації легкового автомобіля сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування. Він залежить від вартості легкового транспортного засобу, яка зазначена у митній декларації.

Так, у 2023 році збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового транспортного засобу становить :

Для зручності обчислення вартості реєстрації транспортного засобу з урахуванням податків та адміністративних послуг у сервісному центрі МВС, можна скористатися онлайн-калькулятором за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні змінилася вартість платних номерних знаків. Зокрема, відтепер вартість номерних знаків на визначені цифрові комбінації для мопедів, причепів та мотоциклів встановлюється на рівні 2000 грн.