UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рекордсмени споживання: які електроприлади витрачають найбільше

У червні тариф на світло в Україні підвищили.

Кабінет міністрів України підняв тариф на електроенергію для населення до 4,32 грн/кВт без диференційованості за рівнем споживання. Також в цей час існує великий дефіцит електроенергії, який призводить до відключень світла. Тому українці намагаються економити електроенергію.

Читайте також: У соцмережах шириться ІПСО з підбуренням українців до агресії через відключення світла – Кам’янська міськрада

 «24 канал» розповів, які пристрої споживають найбільшу кількість електроенергії.

Найбільше електрики споживають телевізори, стаціонарні комп'ютери, ноутбуки та ігрові приставки. Їхня частка витрат – орієнтовно 28% від загального споживання.

Також значні витрати йдуть на:

Як зменшити рахунок за електроенергію

Щоб побутова техніка не витрачала електроенергію просто так, відключайте прилади з розетки. Виключенням з цього правила впевнено можна назвати бойлер. Це пристрій на підтримку електроенергії витрачає набагато менше, ніж на повний цикл нагрівання.

Які методи економії можна використати:

Нагадаємо, які електроприлади продовжують споживати світло навіть коли вони вимкнені. Сучасні побутові прилади роблять наше життя зручнішим, але не завжди усвідомлюємо, що вони можуть споживати електроенергію навіть у вимкненому стані. Це явище називається «вимкнена енергія» або «фантомне споживання», воно може складати до 10% від загальних витрат на електроенергію.