Пластикові ємності та контейнери часто використовують для зберігання продуктів. Це зручно, оскільки вони не забирають так багато місця, як каструлі. «24 канал» розповів, які продукти не бажано зберігати у пластику.
Гаряча їжа
У пластикових контейнерах не можна зберігати гарячі страви. Це пов'язано з тим, що пластик при взаємодії з продуктами високої температури може виділяти небезпечні токсичні речовини.
Кислі продукти
Не слід зберігати у контейнерах з пластику апельсини, лимони, помідори та будь-які інші кислі продукти.
Матеріал контейнера окислюється, тому їжа може набути неприємного смаку та запаху.
Гострі соуси та ферментовані продукти
Солоні огірки, квашена капуста разом з гострими соусами здатні провокувати виділення токсичних речовин з пластику.
Такі продукти краще зберігати у скляних банках або контейнерах.
Яйця
Тривале зберігання яєць (та страв з них) у пластиковому контейнері може збільшити ризик виникнення кишкової палички та сальмонельозу.
Молоко та молочні продукти
У пластиковому контейнері такі продукти зіпсуються швидше, ніж у холодильнику без будь-якої тари.
Корм для тварин
В пластикових лотках не можна зберігати корм для тварин. Він просочиться специфічним запахом.
Краще тримати корм у пакеті, який перед тим, як поставити у контейнер, доведеться щільно зав’язати.
Раніше ми писали, як зберігати продукти без холодильника при відключенні світла.