UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ: які гаджети не можна брати з собою на мультитест

Учасники тестування мають дотримуватися певних правил.

Через війну, яку розпочала РФ, в Україні зазнав змін освітній процес. Так, вже третій рік поспіль випускники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО.

Видання Освіта.ua розповіло, як перевірятимуть учасників тестування на наявність заборонених технічних пристроїв.

Читайте також: НМТ: чи проводитимуть мультитест при аварійному відключенні світла

У тимчасовому екзаменаційному центрі (ТЕЦ), де проходить НМТ, за допомогою металодетекторів може проводитися контроль за дотриманням учасниками тестування вимоги щодо заборони мати при собі:

«Такий контроль може здійснюватися вибірково, в окремих тимчасових екзаменаційних центрах та аудиторіях до початку виконання завдань сертифікаційної роботи», – йдеться у повідомленні.

Також перевірити учасника НМТ можуть у разі виникнення підозри щодо використання під час тесту заборонених технічних засобів під час виконання завдань сертифікаційної роботи.

Учасник НМТ позбавляється права на продовження виконання роботи, якщо в приміщенні аудиторії екзаменаційного центру він має при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв'язку (у тому числі вимкнені), пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, інші засоби, предмети, прилади, що не передбачені Порядком проведення національного мультипредметного тесту.

Аудиторії у ТЕЦ будуть обладнані камерами спостереження – це дозволить унеможливити списування під час іспиту.

Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) повідомили, що учасники мультитесту отримали запрошення на НМТ.