UA / RU
Підтримати ZN.ua

30 корисних перекусів: що дати дитині з собою в школу

Нутриціологиня дала корисні поради.

2 вересня для українських школярів почався новий навчальний рік. Сучасні діти проводять у школі дуже багато часу, тож батькам складно контролювати їх харчування. Експертка зі здорового харчування, нутриціологиня Наталя Козак розповіла «Фокусу», який перекус найкраще дати дитині до школи.

Читайте також: Шкільні канікули: коли вони будуть в учнів столичних шкіл

«Перекуси зі шкільного буфету — не завжди хороша ідея, оскільки вони часто містять продукти з високим вмістом цукру, солі й нездорових жирів, наприклад, солодощі, чипси та газовані напої. Такі перекуси можуть спричиняти коливання рівня енергії, знижувати концентрацію та сприяти набору зайвої ваги. Крім того, вони не забезпечують дітей необхідними поживними речовинами, що важливі для їхнього росту і розвитку», – пояснила вона

Перекус важливий не тільки для того, щоб втамувати голод, а й щоб наповнити організм дитини поживними речовинами, адже різна їжа по-різному впливає на наш організм і самопочуття.

Наталія Козак зазначила, що, відповідно до режиму дня та активності, у дитини може бути від одного до трьох здорових перекусів. Ви можете скласти ланч-бокс із корисних та улюблених продуктів вашого школяра, однак не забувайте про безпеку дитячих перекусів.

«Перекус має гарно зберігатися, не містити компонентів, що швидко псуються у дитячому рюкзаку, не текти, та щоб його було зручно їсти навіть руками», – порадила вона.

Звісно, можна дати дитині у школу улюблене печиво чи цукерку, проте, за словами нутриціологині, бажано, щоб 85% вмісту ланч-боксу було якісних, натуральних продуктів для енергії та здоров’я, а 15% можна замістити смаколиками для задоволення.

Ось 30 варіантів корисних перекусів, які пропонує:

«Інші комбінації ви можете сформувати, керуючись улюбленими наборами ваших дітей. Для приваблення до здорового перекусу можете додавати по невеличкій цукерці, чи вафельці, а також користуватися фігурним ножами для вирізування форми», — порадила вона.

Нагадаємо, скільки знадобиться грошей, щоб зібрати дитину до школи в цьому році.