UA / RU
Підтримати ZN.ua

«АЛЬ-КАЇДА» ВЗЯЛА НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВИБУХИ В МАДРИДІ

Відповідальність за серію вибухів у Іспанії взяла на себе «Аль-Каїда». Про це повідомляє NEWSru з посиланням на Reuters...

Відповідальність за серію вибухів у Іспанії взяла на себе «Аль-Каїда». Про це повідомляє NEWSru з посиланням на Reuters. Електронний лист із такою заявою від імені «Аль-Каїди» надійшов до редакції розташованої у Лондоні арабської газети Al-Quds al-Arabi.

Згідно з даними Міністерства внутрішніх справ Іспанії, внаслідок вибухів у Мадриді 198 чоловік загинули, понад 1430 отримали поранення. Судмедексперти не можуть ідентифікувати тіла більш ніж 60 загиблих.

Ці теракти у листі названо «ударами по хрестоносцях». «Ми досягли успіху, зумівши проникнути у серце Європи і завдати удару по одній із головних баз союзу хрестоносців», зазначають автори листа. Теракти в Іспанії вони назвали «Операція «Потяги смерті».

«Ми не жалкуємо про смерть так званих «цивільних», оскільки якщо їм дозволено вбивати наших дітей, жінок, стариків і молодь в Афганістані, Іраку, Палестині і Кашмірі, то чому ми не можемо також вбивати їх?», говориться у листі.

Крім того, як повідомляє SkyNews, у цьому посланні стверджується, що за вибухи у Мадриді несе відповідальність та ж група, яка організувала теракти у США 11 вересня 2001 року. Лист підписаний від імені організації «Бригади Абу Хафс аль-Масрі».

Раніше «Аль-Каїда» використовувала газету Al-Quds al-Arabi для повідомлення про проведені терористичні акції. Як правило, ця інформація згодом підтверджувалася. Газета Al-Quds al-Arabi отримувала листи від цієї організації після вибухів двох синагог у Туреччині у листопаді минулого року і вибуху штаб-квартири ООН у Багдаді у серпні минулого року.

У листі також стверджується, що угруповання Усами бін Ладена готує новий масштабний теракт проти США. Він перебуває у фінальній стадії підготовки. Автори листа закликали мусульман триматися подалі від цивільних і військових об’єктів США та їх союзників.

Як повідомляє УНІАН, вчора ввечері у передмісті Мадрида Алкала де Ханарес був знайдений підозрілий фургон, в якому були виявлені сім детонаторів та аудіокасета з цитатами з Корану арабською. За офіційними даними, саме з цього пункту вийшли усі потяги, в яких сталися вибухи.