UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хірургічні шаблони – нова методика встановлення імплантів

Новітні технології імплантації застосовують у клініці Люмі-Дент.  

Застосування технології імплантації є важливим елементом відновлення зубного ряду або окремого зуба після втрати через механічні травми або захворювання. При імплантації важливо правильно розрахувати введення імплантату в щелепну кістку, дотримуючись при цьому напряму. Лікарі домагалися максимальної точності роками та досвідом, але сьогодні можна скористатися новітніми технологіями та суттєво спростити процедуру.

Йдеться про хірургічні шаблони. Стоматологічна клініка «Люмі-Дент» пропонує послуги із застосуванням вказаного вище інструменту. Шаблон – це полімерна каппа, виготовлена ​​на основі 3D знімків щелепи пацієнта. Усередині цього шаблону є спеціальні гільзи, що позначають порядок введення імплантату в кістку.

Переваги та застосування шаблонів

Стоматологія – це завжди відкриття та нові технології. Використання хірургічних шаблонів має набагато більше плюсів, якщо порівнювати введення імплантату «на око»:

·         зниження травматизму;

·         прискорення проведення процедури;

·         звільнення від ускладнень;

·         правильне співвідношення осей імплантатів;

·         зниження вартості імплантації;

·         моделювання майбутніх протезів.

Стоматолог суттєво знижує ймовірність появи ускладнень. Через точні розрахунки виключається контакт з корінням сусідніх зубів і нервами. Виключається прорив імплантів у гайморові пазухи, а також попереджається занадто близьке розташування штучних коренів один до одного.

У зв'язку з відсутністю необхідності проводити кісткову пластику, вартість імплантації із застосуванням хірургічних шаблонів знижується. Зрозуміло, що витрати на лікування зубів не враховуються, до того ж, це важлива процедура перед імплантацією.

Алгоритм виробництва шаблонів

На першому етапі проводиться 3D-сканування місця встановленняімпланту. Комп'ютерна томографія є гарантом комплексного вивчення стану кістки та розташування нервів, щоб провести правильні розрахунки встановлення майбутнього зуба.

За фактом отримання тривимірного зображення технік та лікар за допомогою комп'ютерної програми позиціонує розташування штучного коріння. Точні розрахунки важливі для того, щоб не нашкодити та забезпечити високий рівень безпеки для пацієнта.

Дані програми передаються на 3D принтер, де створюється хірургічний шаблон з полімерного матеріалу. Під час проведення фактичної операції отриманий шаблон встановлюється в порожнину рота пацієнта, нагадуючи знімні протези. За допомогою спеціальних гільз лікар готує напрямки в кістковій тканині для подальшої установки імплантів. Після процедури шаблон видаляється.

Якість та безпека від клініки «Люмі-Дент»

Лікарі з великим досвідом та застосування новітніх технологій у стоматології – ключовий секрет успіху. Завдяки власній цифровій лабораторії скорочується час на виробництво хірургічних шаблонів та діагностику.

Імплантація від «Люмі-Дент» – це безпека, надійність та якість підсумкового результату. Успішно проведене відновлення зубів дозволить зберегти жувальні функції та забезпечити естетичну красу.