UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експертів «ДТ» почули

У понеділок, 14 червня, у Національному інституті стратегічних досліджень перший заступник глави а...

У понеділок, 14 червня, у Національному інституті стратегічних досліджень перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова зустрілася з експертами «ДТ», які представили свої зауваження до проекту президентської Програми економічних реформ на 2010—2014 роки (див. «ДТ», № 21 від 5 червня 2010 р.).

Зустріч відбулася з ініціативи Ірини Акімової, висловленої під час недавнього інтерв’ю «ДТ», а газеті було запропоновано стати одним із її організаторів. Озвучений мотив — подякувати за висловлену професійну, жорстку, але конструктивну критику, а також запропонувати експертам формат для подальшого співробітництва в процесі доробки програми та реалізації її положень.

Що ж, коли представники влади виявляють таку ініціативу, і це дає хоч якийсь шанс удосконалити представлену програму, а головне — підштовхнути процес імплементації реформ, то чому б і не поспівпрацювати, вирішили ми і взялися обдзвонювати наших експертів.

До речі, абсолютна більшість із них, хоча і з цілком різним ступенем готовності та оптимізму, відгукнулися на запрошення. І також по-різному поставилися до заклику, який пролунав у ході зустрічі, подати свої розширені пропозиції до програми.

«Обіцяю, що ці пропозиції будуть обов’язково розглянуті в робочих групах», — сказала І.Акімова. Щоправда, відразу додала: «Але не можу гарантувати, що будуть обов’язково враховані». За словами першого заступника глави адміністрації, далеко не обов’язково всі пропозиції будуть прийнятними, а для врахування частини з них можуть знадобитися додаткові консультації та дискусії в робочих групах Комітету економічних реформ.

Наскільки плідним виявиться співробітництво, поки що сказати важко. На даному етапі для нас головне, що експертів «ДТ» почули.