UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вартість будівництва в Україні з початку року зросла на 4% – Держстат

Вартість житлового будівництва зросла на 5,6%

В Україні у всіх напрямах будівництва з початку року в середньому зросли індекси цін з 100,8% до 104,8%. Про це повідомляє Державна служба статистики України.  

Читайте також: Будівництво в Україні зросло на 41,5% за підсумками минулого року: який сегмент лідирує – Держстат

Найбільше зросли показники щодо будівництва комплексних споруд промислових об'єктів – на 7,1%. Дещо менші показники зростання цін у житловому будівництві – на 5,6%. Найменше зросла вартість створення транспортної інфраструктури – на 2,4%, а також спорудження інших інженерних об'єктів.  

Як повідомлялося раніше, в Україні визначили області, де вартість спорудження житла є найдорожчою та найдешевшою. За підрахунками спеціалістів, найдешевшою областю для будівництва є Кіровоградська, де можна спорудити житло за ціною 18,3 тисячі грн. Майже такі самі розцінки є в Закарпатській та Житомирській областях – відповідно 18,7 та 18,9 тисячі грн. Найдорожчим є будівництво в столиці. Тут ціна за квадратний метр житла сягає показника 25 183 грн. Дещо менші, але все ще високі ціни серед областей – у Харківській та Донецькій областях – відповідно 22,64 і 22,63 тисячі гривень.  

Нагадаємо, індекси цін є показниками, які використовуються в статистиці, зокрема для аналізу економічного стану галузей, і показують зміни цін на товари та послуги за певний період – місяці або рік.