UA / RU
Підтримати ZN.ua

США та Британія заборонили імпорт російських алюмінію, міді та нікелю

Відповідна заборона міститься на сайті Мінфіну США.

Міністерство фінансів США в координації з Сполученим Королівством видало чергову заборону, покликану позбавити Росію доходів, які вона отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю. Відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства фінансів.

Зокрема, рішенням забороняється імпорт в Сполучені Штати алюмінію, міді та нікелю російського походження. 

«Наші нові заборони на ключові метали, узгоджені з нашими партнерами у Сполученому Королівстві, продовжують націлюватися на доходи, які Росія може отримати, щоб продовжувати свою жорстоку війну проти України», — заявила міністр фінансів Джанет  Єллен.

Її колега з Великої Британії Джеремі Хант наголосив, що  вжиті спільно зі США рішучі дії щодо спільної заборони російських металів не дозволять Кремлю спрямувати більше грошей на його військову машину.

Читайте також: ЄС стикається з тиском щодо введення санкцій проти російського алюмінію — Politico

Під заборону потрапили  алюміній, мідь та нікель російського походження,  вироблені після 13 квітня 2024 року або пізніше.

Біржам металів, таким як Лондонська біржа металів (LME) і Чиказька товарна біржа (CME), буде заборонено приймати нові згадані вище метали російського виробництва.

Росія є великим виробником алюмінію, міді та нікелю. Найбільші російські виробники металів — «Русал» і «Норнікель».

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Захід застосував до Росії низку пакетів санкцій — фінансових, торговельних та персональних обмежень. Однак ресурси на фінансування воєнних витрат у РФ усе ще є.