UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Києві скоротять комендантську годину – КМВА

Рішення ще не остаточне, але може вступити в силу уже наступного тижня.

Київська міська військова адміністрація заявила про намір скоротити дію комендантської години у Києві. При цьому відповідне рішення ще не затверджено.

В КМВА зазначають, що після вирішення питання щодо удосконалення системи інженерних загороджень, зараз триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві.

Згідно з попереднім варіантом рішення імовірно з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться та триватиме з 00:00 до 05:00 щодня.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, рішення є відповіддю на відповідну петицію містян.

Зменшення комендантської години має покращити логістичне забезпечення в столиці України, сприяти роботі промисловості, підприємництва та економіки в цілому. Також новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час свої роботи.

«Але в сотий, в тисячний раз усім нагадаю - Війна не закінчилася. Війна триває. Загрози для столиці та її мешканців досі існують. І якщо виникнуть підстави – безпекові заходи можуть бути посилені. Зокрема, і тривалість комендантської години може бути збільшена», з зазначив Попко.

Читайте також: У Києві приберуть деякі блокпости, частину переведуть в "сплячий" режим, а ті, що залишать — модернізують

Нагадаємо, що зараз комендантська година в Києві діє з 23:00 до 5:00.  Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, а також переміщатись транспортом або пішки.

Якщо в заборонений час людина знаходиться на вулиці, то комендантський патруль має право її затримати і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години. Якщо затриманий чинить опір або не виконує законні вимоги комендантського патруля, то до такої особи можуть застосувати фізичну силу.