UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Києві перейменували парк імені Пушкіна

Також в місті не буде вулиць Маяковського та Драйзера.

Київська міська рада перейменувала ще чотирнадцять міських об’єктів, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами. Зокрема в столиці більше не буде парку Пушкіна, а також назви змінили двом скверам, у Шевченківському та Дарницькому районах.

У Дарницькому районі змінено назви:

У Шевченківському районі:

У Деснянському районі:

У Дніпровському районі:

В Оболонському районі:

Заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко під час засідання ради зазначив, що Росія десятиліттями нав’язувала свої наративи, тому у Києві не має залишитись найменувань, які пов’язані з країною-агресором, її радянським та імперським минулим.

Читайте також: Станції метро «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого» більше не існують: у Києві перейменували ще 26 об’єктів  

21 квітня 2023 року президент підписав історичний закон про «деколонізацію» топонімів, який на правовому рівні знищує систему ідеологічного впливу росіян - топоніміку та пам’ятники - яка десятиліттями використовувалася ними та місцевими колаборантами як гібридна зброя у війні проти України. Прибираючі старі назви, необхідно шукати нові, і часто відповідні ідеї стосуються сучасних героїв України. Детальніше про ризики реалізації таких ідей читайте у статті Артема Карташова «”Мої знайомі стали вулицями”. Як і чому треба вшановувати героїв, і які цьому є загрози».