UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Кривому Розі затримали посадовицю райради на «відкатах» за ремонт укриттів

Йдеться про корупцію під час робіт у закладах освіти.

Національна поліція України викрила в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області відповідальну за проведення державних закупівель відділу освіти одного з районів на корупційній схемі з проведення ремонтних робіт в укриттях навчальних закладів, повідомила пресслужба Нацполіції.

“Відповідно до розробленого плану посадова особа, будучи відповідальною за проведення державних закупівель, отримувала 10 відсотків «відкату» з кожного договору. Наближені до фігурантки підприємці отримували підряд на проведення ремонтних робіт укриттів”, — розповіли в повідомленні.

Читайте також: У київській школі під час тривоги обвалилася стеля в укритті. Нещодавно там зробили ремонт

Як зазначається, зловмисницю затримали після передачі їй чергового траншу. Жінці повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (одержання хабаря службовою особою). Вона також уже отримала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Розмір застави не називається.

Правоохоронці перевіряють потенційну причетність інших посадовців до корупційної схеми.

Наприкінці минулого місяця в Києві відкрили справу за фактом просідання дитсадка. Провадження зареєстрували за кількома статтями Кримінального кодексу України. За попередніми даними, причиною деформації стін стала виїмка ґрунту для облаштування укриття.