UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КМВА розповіли, завдяки чому вдається уникати блекаутів взимку

Зокрема у Києві врахували досвід минулої зими.

Завдяки посиленню об’єктів критичної інфраструктури та збільшенню кількості засобів протиповітряної оборони цієї зими вдається уникати блекаутів.

Про це в етері «Радіо Свобода» розповів речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов. Він зазначив, що для забезпечення стабільної роботи енергетичних об’єктів врахували минулорічний досвід, тому підсилювали їх фізичними укріпленнями.

Читайте також: В Одесі "шахеди" пошкодили недобудовану багатоповерхівку та навчальний заклад - ОВА

Шаманов додав, що значну роль також відіграли західні системи ППО, яких «ніколи не буває багато».

«Росіяни намагатимуться бити «шахедами», а також балістичними і крилатими ракетами по військовим та інфраструктурним об’єктам. Також вони постійно полюють за системами протиповітряної оборони західних зразків», – зауважив речник.

Читайте також: Росіяни більше б’ють по Україні, бо знають про затримку допомоги від США − Кірбі

Нагадаємо, вранці 7 лютого під час чергової російської ракетної атаки по Україні бійці ППО знищили 44 із 64 повітряних цілей військ РФ. Зокрема по Києву запустили близько 20 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території Росії.

Зокрема у результаті удару пошкоджень зазнали електромережі, що призвело до тимчасової відсутності світла у частини мешканців лівого берега столиці.