UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві збільшать кількість «Пунктів незламності»: столиця готується до важкого опалювального сезону

Столиця готується до того, що Росія продовжить атакувати критичну інфраструктуру.

У Києві готуються до важкого опалювального сезону. Зокрема в столиці проводять ремонт теплових мереж, запасаються паливом для теплоелектроцентралей та планують збільшити кількість «Пунктів незламності». Такі слова секретаря Київради Володимира Бондаренка цитує «Великий Київ».

За його словами, місто має бути готовим до ситуації, коли восени та взимку Росія продовжить атакувати об’єкти енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Поліція знає, що робити в умовах блек-ауту – Клименко

«Київ готується до складного опалювального сезону. Місто відновлює енергетичну інфраструктуру, ремонтує теплові мережі та робить запаси пального. Водночас триває підготовка до роботи «Пунктів незламності» у холодну пору року», - сказав Бондаренко.

Посадовець додав, що до середини вересня у столиці хочуть збільшити кількість «Пунктів незламності». Інформацію про їх місцерозташування вкажуть на карті. Точну кількість нових об’єктів він не назвав.

«Я поки не говоритиму про цифри – робота ще триває. Однак на матеріально-технічну базу «Пунктів незламності» місто виділило близько 400 мільйонів гривень», - зазначив секретар.

Також Бондаренко порадив киянам мати в наявності генератори, зарядні станції та попіклуватися про утеплення оселі.

Читайте також: Шмигаль анонсував нові перевірки стану укриттів та ймовірні кадрові рішення

Які є типи "Пунктів незламності"

В Україні є декілька категорій «Пунктів незламност»:

Як знайти найближчий "Пункт незламності"

Для цього можна скористатися:

У Мінреінтеграції зауважили, що адреси «Пунктів незламності» у населених пунктах поблизу лінії бойових дій не розголошуються з міркувань безпеки. Йдеться про Донецьку, Запорізьку, Харківську та Херсонську області. Дізнатися їх адресу можна в органах місцевого самоврядування, обласних і районних військових адміністраціях.

Також експерт міжнародної програми U-LEAD з енергоефективності Андрій Барулін розповів, як підготуватися до опалювального сезону, щоб у домівках було тепло.