UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через підтоплення метро Києва проведуть засідання комісії ТЕБ та НС, очікують доповідь Кличка

Прем’єр Шмигаль наголосив, що столичний метрополітен зараз має подвійне стратегічне значення.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив у суботу, 9 грудня, провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через підтоплення тунелів метро в місті Києві, яке сталося між станціями «Либідська» та «Деміївська». Про це він написав у Telegram.

“Під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення – як транспортна артерія і як бомбосховище, де знаходять прихисток тисячі людей. Через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів «синьої» гілки столичного метро. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян”, — зазначив глава уряду.

Читайте також: В Києві  на пів року закривають частину синьої гілки метрополітену

У засіданні комісії ТЕБ та НС візьмуть участь віцепрем’єр Олександр Кубраков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, тимчасовий виконувач обов’язків глави ДСНС Володимир Демчук, начальник “Київського метрополітену” Віктор Брагінський.

В Кабміні також очікують, що до зустрічі долучиться голова КМДА Віталій Кличко та детально доповість щодо питання підтоплення метро.

“Наше завдання — оперативно оцінити ситуацію та вжити заходів, аби не допустити її розвитку за негативним сценарієм. Найважливіше — убезпечити життя та здоров’я людей та уникнути транспортного колапсу в столиці”, — додав Шмигаль.

Дещо раніше в Києві розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості, яка призвела до тяжких наслідків, через підтоплення тунелів на ділянці Оболонсько-Теремківської лінії метрополітену.