UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейські міністри: Новому президенту України доведеться реформувати енергетику

Новому президенту України необхідно буде забезпечити створення економічної стратегії, що гарант...

Новому президенту України необхідно буде забезпечити створення економічної стратегії, що гарантує макроекономічну стабільність в країні, а також проведення структурних реформ в енергетиці, заявили в статті для «Дзеркала тижня» міністри у справах Європи з Великобританії, Німеччини, Польщі і Франції.

При цьому вони підкреслили, що обидва кандидати на пост президента в своїх програмах націлені на тісну співпрацю з ЄС.

«Новому президентові слід буде забезпечити умови для успішного здійснення єдиної економічної стратегії зі встановлення такої необхідної макроекономічної стабілізації, стійкої фіскальної політики і верховенства права», — заявили Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгильович і П’єр Лелуш.

На їхню думку, особливу увагу слід звернути на необхідність структурних реформ в енергетиці.

«Необхідні подальші структурні реформи, зокрема в енергетичному секторі, де внутрішні ціни мають бути приведені у відповідність до міжнародних, які тепер Україна платить за контрактами; водночас необхідно розвивати систему цільових соціальних платежів», — констатували міністри.

Вони також акцентували увагу на необхідності подальшої боротьби з корупцією і проведення правової реформи.

«Представники бізнесу наших чотирьох країн із нетерпінням очікують впровадження заходів для створення передбачуваного і безпечного бізнес-середовища в Україні без корупції і задушливої бюрократії. Проведення інституційної і правової реформ, особливо судової, має вирішальне значення», — упевнені Кріс Брайант, Вернер Хойєр, Миколай Довгильович і П’єр Лелуш.

При цьому представники європейських урядів підкреслили, що обидва кандидати на пост президента України, які пройшли у другий тур виборів, декларують прихильність ідеям тіснішої співпраці України і ЄС.

«Ми раді, що обидва кандидати, які вийшли у другий тур, у своїх передвиборних кампаніях використовують програми, що чітко обіцяють тісніший зв’язок з Європейським Союзом, співробітництво з Міжнародним валютним фондом і добросусідські відносини з Росією», — заявили міністри.

Докладніше читайте в статті Кріса Брайанта, Вернера Хойєра, Миколая Довгілевича і П’єра Лелуша «Голосування за демократію: вибори президента в Україні» у свіжому номері ДТ».