UA / RU
Підтримати ZN.ua

Янукович вважає, що уряд вже приступив до поліпшення життя народу

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що програма антикризових дій була повністю виконана його ...

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що програма антикризових дій була повністю виконана його урядом за перших п'ять місяців роботи, і вже з початку 2007 року Кабмін займається забезпеченням економічного зростання, яке, у свою чергу, повинне гарантувати «неухильне підвищення соціальних стандартів для населення».

Про це він заявив у своїй статті у «ДТ» за підсумками першого року роботи очолюваного ним уряду.

За словами прем'єра, цього року збільшилися витрати бюджету на соціальні потреби, понижено рівень заборгованості по зарплаті, розпочато поетапне підвищення зарплат і пенсій. «Вже в жовтні цього року заробітна плата лікарів, вчителів, військовослужбовців та працівників інших категорій зросте майже у півтора рази», — пообіцяв Янукович.

При цьому він наголосив: «Незважаючи на нестабільність політичної ситуації та низку негативних економічних чинників, ми впевнено утримуємо інфляцію в раніше запланованих межах».

«Крім того, уряд тримає під контролем ціни на харчові продукти та товари першої необхідності», — запевнив прем'єр, відзначивши «рішучі» дії уряду в питанні продовольчої безпеки країни.

Так, за його словами, встановлення квот на експорт зерна було націлене на стабілізацію ситуації на продовольчому ринку і захист інтересів мільйонів жителів країни. Критику здійснених урядом неринкових заходів з боку опозиції Янукович назвав «спробами популістів заробити собі додаткові політичні бали».

«Ми зробили все, з урахуванням цього досвіду, щоб у державні й регіональні резерви було закладено обсяги зерна, достатні для запобігання різкому подорожчанню хліба. І те, що за нинішніх несприятливих для нового врожаю погодних умов нам вдається тримати ціни на хліб під контролем, — найпереконливіший доказ правильності таких дій», — підкреслив прем'єр, запевнивши, що його уряд не націлений на «миттєвих результатів заради політичної кон’юнктури».

Водночас Міжнародний валютний фонд застерігає український уряд від адміністративного контролю за цінами, наголошуючи, що це дає можливість нетривалий час штучно стримувати інфляцію, однак тягне за собою різкий ціновий сплеск. Крім того, МВФ вважає рівень інфляції в Україні неприйнятно високим, а також відзначає ризик його збільшення і може переглянути свій прогноз для України на цей рік.

Докладніше про досягнення уряду читайте у статті Віктора Януковича «Рік роботи уряду підтвердив правильність нашого курсу» в свіжому номері «ДТ».