UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо цілі ясні

Президент Віктор Ющенко задоволений динамікою розвитку відносин між Україною й Сполученими Штатами Америки...

Президент Віктор Ющенко задоволений динамікою розвитку відносин між Україною й Сполученими Штатами Америки.

«На наш погляд, ці відносини (України й США) розвиваються дуже динамічно. У нас ясні цілі цих відносин», — сказав президент під час зустрічі з делегацією конгресменів США в п’ятницю в Києві.

На думку В.Ющенка, керівництво України веде активний діалог з адміністрацією президента США.

Глава держави підкреслив, що демократичним процесам в Україні надає «велику підтримку» американська адміністрація — як попередня, так і нинішня. «Для нас дуже важливо мати активний діалог і з американською владою, і з американською опозицією», — сказав президент, підкресливши, що візит конгрес­менів США в Україну для Укра­їнської держави вкрай важливий.

Своєю чергою, голова республіканської меншості в палаті представників Конгресу США Джон Бейнер, котрий очолив делегацію, запевнив, що конгресмени прибули в Україну як її друзі. «Ми дуже зацікавлені в тому, щоб краще зрозуміти стан демократії в Україні й перспективи її подальшого розвитку», — зазначив він.

Під час зустрічі сторони обговорили низку пріоритетних питань українсько-американського стратегічного партнерства, зокрема, посилення енергетичної безпеки України, реалізацію євроатлантичного курсу України, а також заходи щодо подолання фінансово-економічної кризи, зокрема розвиток співробітництва України з Міжнародним валютним фондом.

До складу американської делегації входять також конгресмени Ден Борен, Джо Боннер, Дейв Кемп, Том Летем, Грег Волден.