UA / RU
Підтримати ZN.ua

В УКРАЇНСЬКОЇ ОПОЗИЦІЇ БУДЕ СИЛЬНИЙ ЄДИНИЙ КАНДИДАТ

Лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко переконаний, що українська опозиція нинішнього року зможе висунути єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах...

Лідер блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко переконаний, що українська опозиція нинішнього року зможе висунути єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах.

«Демократична опозиція, думаю, висуне єдиного кандидата від «Нашої України», Соціалістичної партії та «Блоку Юлії Тимошенко» (БЮТ)», — сказав у опублікованому в п’ятницю в газеті «Время новостей» інтерв’ю В.Ющенко, який є найреальнішим претендентом на роль такого кандидата.

Лідер «НУ» вважає, що ключовим суперником демократичної опозиції на виборах буде не Янукович, «а нечесна політика влади — фальсифікація результатів виборів і чорний піар».

В.Ющенко повідомив, що під час розмови з Президентом 21 січня Л.Кучма не умовляв його відмовитися від участі у виборах. «Ні. Навпаки, він безумовно робив мені компліменти», — сказав В.Ющенко.

За його словами, на цій зустрічі не обговорювалася можливість «призначення» В.Ющенка наступником і що Л.Кучма з миром залишить владу. «Кучма не піде шляхом, про який ви кажете, хоча якби він пішов добровільно, це було б кращим варіантом», — сказав В.Ющенко.

Він закликав не переоцінювати роль Росії чи будь-якої іншої країни в контексті українських виборів. «Мене як громадянина і як політика принижують розмірковування про те, хто ж вирішуватиме долю українських виборів — Москва, Брюссель, Варшава, Вашингтон чи Берлін. Припущення про підтримку Росією того чи іншого кандидата — вигадки. Вибір зроблять українці», — резюмував В.Ющенко.

Що ж до майбутнього нафтопроводу Одеса—Броди, він сказав: «Я не вважаю, що кращий оператор і власник нафтопроводу — це держава. Та при вирішенні його долі національні інтереси потрібно враховувати».