UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відповіла за товар

Контракт держкомпанії «Укрспецекспорт» на поставку в Кенію озброєнь, захоплених сомалійськими п...

Контракт держкомпанії «Укрспецекспорт» на поставку в Кенію озброєнь, захоплених сомалійськими піратами на українському судні «Фаїна», відповідає всім нормам у галузі міжнародних передач озброєнь, зазначають у Держслужбі експортного контролю України.

«Рішення було прийняте з урахуванням того, що Кенія не належить до країн, щодо яких ООН та інші міжнародні органи встановили відповідні обмеження або санкції, а також з урахуванням того, що уряд Кенії дав гарантії не передавати будь-кому й не реекспортувати отриманого за контрактом озброєння», — повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у Держслужбі.

Коментуючи, на прохання агентства, озвучені закордонними ЗМІ та українськими політиками підозри в порушенні Україною санк-
цій ООН під час проведення цієї поставки, нібито призначеної для Південного Судану, співрозмовник агентства сказав: «Озвучені обвинувачення можна охарактеризувати коротко — інформаційна боротьба на ринку озброєння».

Як повідомлялося, днями корпорація Бі-бі-сі розмістила на своєму сайті документ, який нібито підтверджує, що захоплені сомалійськими піратами військова техніка та озброєння на українському судні «Фаїна» поставлялися до Південного Судану.