UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може домовитися

Україна має шанси наприкінці першого - початку другого кварталу поновити фінансування з Міжнародного валютного фонду і повинна ним скористатися для здешевлення фінансування та залучення в країну іноземних інвестицій

Україна має шанси наприкінці першого - початку другого кварталу поновити фінансування з Міжнародного валютного фонду і повинна ним скористатися для здешевлення фінансування та залучення в країну іноземних інвестицій, вважає екс-міністр фінансів, директор "Морган Стенлі Україна" Ігор Мітюков.

"Україна може домовитися з МВФ. А це, звісно, вплине не тільки на ціну запозичень, а й відкриє двері приватним інвестиціям, чого зараз катастрофічно не вистачає, оскільки наявні в минулому джерела економічного зростання на цей час практично вичерпані", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах заходів, організованих Фондом Віктора Пінчука в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

І.Мітюков пояснив, що бюджет поточного року досить жорсткий, і очікувати від нього такого впливу на інвестиції, як торік, нереально. За його словами, тільки інвестиції та нові робочі місця можуть дати реальне зростання.