UA / RU
Підтримати ZN.ua

Учасники акцій на Майдані створили свою профспілку

Всеукраїнську профспілку працівників ринків, торгівлі та підприємців створено за підсумками акцій протесту проти прийняття Податкового кодексу, повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України...

Всеукраїнську профспілку працівників ринків, торгівлі та підприємців створено за підсумками акцій протесту проти прийняття Податкового кодексу, повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

За інформацією НФПУ, нова профспілка об’єднала працівників ринків та сфери торгівлі, а також підприємців із 20 областей України і Києва. Зокрема, у ній представлені ринки «Привоз» (Одеса), «Колгоспний» (Кіровоград), «Озерка» (Дніпропетровськ), «Ринок Дикого» (Рівне), «Центральний» (Мелітополь), «Барабашова» (Харків), «Юність» і «Привокзальний» (Київ) та інші. Десятого грудня заплановано розширений з’їзд профспілки, на якому очікується прийняття в організацію нових регіональних професійних осередків.

Своєю метою профспілка ставить захист прав її членів, а також мобілізацію представників малого бізнесу в будь-який час, якщо влада не дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань. Зокрема, члени профспілки не виключають продовження акцій протесту на Майдані Незалежності, якщо зміни, внесені в Податковий кодекс, і надалі загрожуватимуть існуванню малого та середнього бізнесу в Україні.

Як відзначають у НФПУ, основними принципами діяльності всеукраїнської профспілки працівників ринків, торгівлі та підприємців є: по-перше, позапартійність, — керівний склад профспілки не братиме участі в діяльності політичних партій; по-друге, чітка структурованість, зі створенням координаційного центру в Києві та осередків у всіх областях України; по-третє, самофінансування — матеріальне забезпечення діяльності профспілки забезпечуватиметься виключно на членські внески.

Головою нової профспілки обрано Володимира Мартиненка (Координаційна рада працівників ринків України).