UA / RU
Підтримати ZN.ua

У справі про отруєння Ющенка додалося фігурантів

Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє про п’ять-шість фігурантів у справі про отруєння президента Віктора Ющенка в 2004 році, коли він іще був кандидатом у президенти...

Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє про п’ять-шість фігурантів у справі про отруєння президента Віктора Ющенка в 2004 році, коли він іще був кандидатом у президенти.

«Є п’ять-шість фігурантів, котрі, на нашу думку, причетні до цього страшного злочину», — сказав О.Медведько на брифінгу в Донецьку в п’ятницю.

За його словами, проведено величезний обсяг слідчо-оперативних дій.

«У цій кримінальній справі дуже багато нового. Ви знаєте, що було створено нову слідчо-оперативну групу і, відверто кажучи, уже багато осіб, які обіймають високі посади, політики, м’яко кажучи, вони вже стогнуть від роботи цієї групи», — сказав О.Медведько.

Як повідомлялося, В.Ющенко 5 вересня 2004 року зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка, після чого занедужав і 10 вересня був госпіталізований до віденської клініки «Рудольфінерхаус». Лікарі цього медзакладу заявили, що В.Ющенка отруїли діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п’ять днів до госпіталізації.

Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня минулого року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

У лютому 2008 року представники ГПУ повідомили, що прокуратурі відомі місця та умови виготовлення діоксину, яким було отруєно президента, але про стадії розслідування справи розповідати не стали.