UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Росію відправлено тіла 34 росіян

Держсекретар США Джон Керрі в розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим висловив стурбованість із приводу повідомлень про іноземних бійців, які приєднуються до незаконних озброєних формувань на сході України.

Так званий прем'єр-міністр самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив, що будинок Донецького аеропорту на даний момент перебуває під контролем української армії.

"Руїни аеропорту підпорядковані Києву. У цьому районі концентруються величезні сили противника", - заявив О.Бородай журналістам.

О.Бородай додав, що в четвер у Росію було відправлено тіла 34 "добровольців із РФ", що загинули в результаті бойових дій в аеропорту. "Ми не можемо забрати всі тіла з аеропорту, бо він перебуває в оточенні. Місто готове до оборони", - сказав О.Бородай.

Він додав, що основна війна в Донецькому регіоні "ведеться не проти Києва, а проти батальйонів дніпропетровського олігарха Коломойського".

Держсекретар США Джон Керрі в розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим висловив стурбованість із приводу повідомлень про іноземних бійців, які приєднуються до незаконних озброєних формувань на сході України, повідомила в четвер представник держдепу Дженніфер Псакі.

"Держсекретар висловила стурбованість у зв'язку з повідомленнями, згідно з якими з Росії в Україну йдуть іноземні бійці, особливо чеченці", - сказала вона, говорячи про телефонну розмову, що відбулася на день раніше.

Також держсекретар закликав Москву припинити підтримувати сепаратистів в Україні, засудити їхні дії й закликати їх скласти зброю.