UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Москві гукнулося — у Будапешті аговкнулося…

Угорщина призупинила транспортування газу в Україну на невизначений строк з 19:00 четверга через необхідність збільшення поставок газу в країну

Угорщина призупинила транспортування газу в Україну на невизначений строк з 19:00 четверга через необхідність збільшення поставок газу в країну, йдеться в повідомленні газотранспортного оператора FGSZ Ltd.

Згідно з повідомленням компанії, з 26 вересня значно збільшився попит на вхідні поставки газу в Угорщину, і для забезпечення повноцінної та безпечної роботи ГТС маршрут подачі газу через BeregdarЧc перепрофільований на внутрішні поставки газу в країну.

У FGSZ також зазначають, що організована з березня 2013 року пропускна здатність поставок газу в Україну потужністю 16,8 млн куб. м газу на добу не є гарантованою.

Раніше НАК "Нафтогаз України" повідомив, що Угорщина призупинила транспортування газу в Україну. У держхолдингу звертають увагу, що це сталося всього за кілька годин перед наступним раундом тристоронньої зустрічі між Україною, Росією і ЄС, яка мала розпочатися у п'ятницю вранці у Берліні.

При цьому 22 вересня відбулася зустріч голови правління "Газпрому" О.Міллера і прем'єр-міністра Угорщини В.Орбана.

Український і угорський оператори ГТС не мають стандартного договору з'єднання, хоча "Укртрансгаз" неодноразово просив підписати такий договір відповідно до вимог Енергетичного співтовариства.