UA / RU
Підтримати ZN.ua

Це не демократія

За прогнозами Х.Северінсен, наступні вибори в Україні не будуть чесними і справедливими, проте «суспільству не слід опускати руки».

Колишній співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен заявляє, що нинішня українська влада криміналізувала політичні дії, що не відповідає демократичним стандартам.

«Багато партійних лідерів зараз у в’язниці... новий уряд просто криміналізував поведінку, політичні рішення. Це не демократія», - сказала вона на зустрічі з журналістами.

На її переконання, оцінювати політичні рішення представників влади повинен виборець. «Складовою демократії є те, що саме виборець повинен вирішувати, наскільки поганий був результат діяльності політика», - підкреслила вона.

За прогнозами Х.Северінсен, наступні вибори в Україні не будуть чесними і справедливими, проте «суспільству не слід опускати руки». «Ви не мусите настільки песимістично оцінювати ситуацію. В Україні люди працюють, тут багато освічених людей, і потрібно поширювати думку, що саме люди можуть всього досягти і все змінити», - зазначила вона.