UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справа кожного — без винятку!

Уряд ухвалив спеціальну комплексну постанову про запобігання поширенню грипуА/H1N1 в Україні, першим пунктом якої є профілактичні заходи, повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко...

Уряд ухвалив спеціальну комплексну постанову про запобігання поширенню грипу
А/H1N1 в Україні, першим пунктом якої є профілактичні заходи, повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

«Ми прийняли спеціальну комплексну постанову уряду про запобігання поширенню інфекції на території України. Що є номером один? Номером один є профілактичні заходи для кожної людини без винятку», — сказала вона після позачергового засідання уряду в п’ятницю.

Крім того, прем’єр повідомила, що всі українські заводи, які мають можливість виробляти засоби індивідуального захисту для профілактики захворювання на свинячий грип, у п’ятницю 30 жовтня отримали урядові замовлення «для того, щоб повною мірою були забезпечені аптеки і лікарні».

Вона також підкреслила, що у всіх регіонах України існують лабораторні центри, де можуть зробити тест на наявність вірусу свинячого грипу.

Ю.Тимошенко зазначила, що всі області України забезпечені тест-системами, готовими дати результат на наявність або відсутність вірусів уже через 1,5 години. Проте, за її словами, «ці тести не дають 100% результату. Оскільки там існує певна похибка».

Прем’єр поінформувала про те, що міністр охорони здоров’я України проводить консультації з експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я на тему «які саме ліки та вакцини необхідно ще закупити Україні для того, щоб ефективно боротися з вірусом».

«Крім того, уже зараз усе, що було закуплено влітку, коли з’явилися тільки перші випадки таких захворювань, усе, що було закуплено за рахунок резервного фонду, вже поставляється в регіони, завозиться в кожну область. А туди, де найбільша кількість випадків, безумовно, завозиться препаратів у більшому обсязі», — заявила прем’єр-міністр.

Ю.Тимошенко також підкреслила, що питання про необхідність вакцинації є особистою справою кожної людини, а уряд зі свого боку вживатиме всіх заходів для забезпечення нею кожного бажаючого.

Прем’єр також закликала всіх українців негайно звертатися до лікарів при перших симптомах захворювання.