UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сказав би це 27 березня 2006-го...

Президент України Віктор Ющенко вітає зусилля, спрямовані на консолідацію демократичних сил України...

Президент України Віктор Ющенко вітає зусилля, спрямовані на консолідацію демократичних сил України.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок у Чернівцях, ще раз підтвердивши висловлену ним позицію з цього приводу в нещодавньому листі до лідерів опозиційних фракцій Верховної Ради після підписання угоди між «Нашою Україною» і БЮТ, повідомляє прес-служба президента.

«Мені приємно зазначити, що з’їзд «Нашої України», який відбудеться 31 березня, передбачає якраз об’єднання певної групи політичних партій, сил в одну політичну силу з одним статутом», — сказав В.Ющенко.

За його словами, такий крок робиться для того, щоб мінімізувати проблеми формальних стосунків, які виникають у різних політичних партій, у тому числі і щодо процедур ухвалення тих чи інших рішень. На думку президента, такі формальні моменти «на багато часу відкидають політичну динаміку». Зараз, підкреслив В.Ющенко, суспільство є свідком порозуміння політиків із «Нашої України» та інших політичних партій щодо консолідації демократичного руху України. «Для демократії України це завжди був дуже складний амбіційний виклик», — констатував глава держави.

На його переконання, сьогодні саме об’єднання «дає найкращу відповідь на те, як гармонізувати українську політику».