UA / RU
Підтримати ZN.ua

Северинсен: Україна затягує реформи законодавства

Україна затягує приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів, вважає співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен...

Україна затягує приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів, вважає співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен. «Те законодавство, яке справді відповідає європейським стандартам, в Україні існує тільки у вигляді законопроектів. Причому, вже достатньо довго», — заявила вона в інтерв’ю «ДТ».

На її думку, зараз в Україні є всі передумови для ухвалення відповідних законів — новий парламент, коаліція, уряд, всі необхідні комітети. «Під час особистих контактів ключові представники як влади, так і опозиції запевняли нас у тому, що ці законопроекти обов’язково будуть прийняті», — наголосила Ханне Северинсен.

Але водночас відбувається постійне затягування процесу ухвалення законодавчих рішень. «В Україні нам увесь час доводиться чути, що цей законопроект, звісно ж, приймати потрібно, але не зараз, а трохи пізніше. Наприклад, після ухвалення іншого закону, — відзначила співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ. — У вас постійно когось або чогось чекають».

Разом з тим Ханне Северинсен не виключила, що найближчим часом ситуація зміниться. «Однак мене не покидає надія, що саме зараз це замкнуте порочне коло вдасться розірвати», — заявила вона.

Докладніше читайте в інтерв’ю Оксани Приходько з Ханне Северинсен у свіжому номері «ДТ».