UA / RU
Підтримати ZN.ua

Щоб не було нових Новобогданівок

Міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає, що для реалізації програми утилізації боєприпасів на 2007 рік Збройним силам України необхідно виділити 120 млн...

Міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає, що для реалізації програми утилізації боєприпасів на 2007 рік Збройним силам України необхідно виділити 120 млн. грн.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, про це міністр сказав у п’ятницю під час робочої поїздки до Кіровоградської області.

«Нинішнього року кошти надходять ритмічно, і ми вдячні за це Мінфінові. На наступний рік ми заявили 120 млн. грн., але, на жаль, виділено лише 85», — повідомив міністр оборони і зазначив, що його відомство «воюватиме» за отримання всієї заявленої суми.

А.Гриценко переконаний, що необхідно максимально швидко розвантажити склади й арсенали української армії.

«Нинішнього року ми плануємо утилізувати 26 тисяч тонн боєприпасів, і станом на сьогодні утилізували вже 14,6 тисячі тонн. Наразі ця робота триває», — проінформував глава українського оборонного відомства. Він сказав, що на цей час ЗСУ мають 1,4 млн. тонн боєприпасів, із яких близько 740 тис. тонн зайві і потребують утилізації. Глава Міноборони також додав, що до 2011 року кількість арсеналів і баз стратегічного призначення планується зменшити з 35 до 16.

«Усього в Україні існує 154 точки, де зберігаються зброя і боєприпаси. Наше головне завдання — забезпечити їх збереження і живучість», — сказав на завершення міністр оборони.