UA / RU
Підтримати ZN.ua

Що день прийдешній «НУ» готує?

У суботу Народний союз «Наша Україна» проводить свій черговий, третій, з’їзд. Він обіцяє бути ненудним...

У суботу Народний союз «Наша Україна» проводить свій черговий, третій, з’їзд. Він обіцяє бути ненудним. І не лише тому, що «нашоукраїнці» мають намір підтвердити своє рішення йти в опозицію. Члени ради партії заявляють: головним завданням з’їзду є «створення монолітної команди політичної сили». Тим часом очікується, що на форумі «Нашої України» (а таким, зважаючи на все, з уїк-енду буде вже нове офіційне найменування партії) подальшого розвитку набуде конфлікт між націонал-патріотичним крилом, новим оточенням президента та бізнес-групою «НУ».

За інформацією «ДТ», Віктор Ющенко не збирається очолювати раду партії. Більше того, глава держави навіть готовий залишити посаду її почесного голови. Не підтвердилася інформація про те, що Юрій Єхануров стане головою ради: за нашими даними, у день проведення з’їзду «Нашої України» він узагалі перебуватиме у відрядженні. Куди більше шансів у колишнього віце-прем’єра з гуманітарних питань В’ячеслава Кириленка, кандидатуру котрого підтримує Віктор Ющенко. Утім, є вагомі підстави вважати, що главою політради все-таки залишиться Роман Безсмертний. У пролонгації його повноважень зацікавлені представники бізнес-крила «Нашої України», які розраховують і надалі зберегти свій контроль над цією політичною силою.

Так звані «любі друзі», що входять до бізнес-крила, не мають наміру залишати керівні органи партії. І навіть готові заради збереження своїх позицій у «Нашій Україні» піти на певний конфлікт із главою держави.