UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рахункова палата: Секретаріат Президента перевитрачає бюджетні гроші

Рахункова палата знайшла грубі порушення у витраті бюджетних коштів в Секретаріаті Президента України...

Рахункова палата знайшла грубі порушення у витраті бюджетних коштів в Секретаріаті Президента України. Зокрема, в штатному розкладі присутні не передбачені законодавством посади, а сума надбавок, що довільно виплачуються підлеглим, складає 240 відсотків від їхніх окладів.

Зокрема, у керівника президентського Секретаріату Віктора Балоги в штатному розкладі наявні 8 заступників, один з яких уповноважений координувати діяльність решти з них.

Рахункова палата у своєму звіті акцентує увагу на тому факті, що посадовий оклад в Секретаріаті Президента складає тільки 18-30 відсотків реальної заробітної плати співробітників. Традиційними в Секретаріаті глави держави стали непрозорі й довільні надбавки за високі трудові досягнення, загальний розмір яких досягає 240%.

Викликала сумніви контрольного органу і преміальна політика Секретаріату Президента. «Так, середній розмір щомісячної премії для керівних працівників Секретаріату Президента в 2005 році становив 63,5%, у 2006-му — 67%, у першому кварталі 2007-го — уже 94%, — зазначає глава Рахункової палати Валентин Симоненко. — Усього за цей період сума премій, нарахованих із порушеннями, становила 717,5 тисяч гривень».

Подробиці про зарплати і пільги народних депутатів, співробітників Секретаріату Президента і членів Кабінету міністрів читайте в статті Інни Ведерникової «Пільги: хто менше?» у свіжому номері «ДТ».