UA / RU
Підтримати ZN.ua

Принципи узгоджені. А ціна?

Україна й Росія завершили узгодження принципів формування ціни природного газу, який поставлятим...

Україна й Росія завершили узгодження принципів формування ціни природного газу, який поставлятиметься в країну, на середньострокову перспективу, повідомила прес-служба Мініс­терства палива й енергетики України з посиланням на підсумки переговорів глави відомства Юрія Бойка з головою правління ВАТ «Газпром» (РФ) Олексієм Міллером, які відбулися в Москві у четвер.

«Узгодження принципів формування ціни газу на середньострокову перспективу завершено. Суб’єкти господарювання приступили до підготовки відповідних комерційних контрактів», — говориться в прес-релізі.

Сторони під час зустрічі обговорювали визначення ціни на природний газ, який поставляється в Україну, з урахуванням стратегічного партнерства між двома країнами в газовій сфері, а також ринкових принципів ціноутворення, повідомляє прес-служба.

Водночас Мінпаливенерго України не уточнює, якою буде ціна на природний газ, що поставляється в Україну з території Росії, у 2008 році з урахуванням досягнутих у четвер домовленостей, а також не розкриває узгоджений сторонами принцип її формування на середньострокову перспективу.

Міністерство також не уточнює, чи обговорювалося на переговорах питання переходу на ринкові ставки транзиту природного газу територією України.