UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент зустрінеться в Угорщині з генсеком НАТО

3 жовтня президент України Віктор Ющенко в рамках офіційного візиту до Угорщини зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером...

3 жовтня президент України Віктор Ющенко в рамках офіційного візиту до Угорщини зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента з питань зовнішньої політики Олександр Чалий на брифінгу в п’ятницю у Києві.

Він нагадав, що 22—23 жовтня В.Ющенко відвідає з офіційним візитом Угорщину з нагоди святкування 50-ї річниці угорської революції.

Як планується, на зустрічі з генсеком НАТО обговорюватимуть питання продовження двостороннього співробітництва у форматі інтенсифікованого діалогу, а також виконання плану дій Україна—НАТО.

В.Ющенко також планує зустрітися з президентом Угорщини Ласло Шольомом і обговорити з ним співробітництво двох країн, зокрема у сфері національних меншин, а також транскордонного співробітництва.

У рамках візиту до Угорщини український президент також проведе двосторонню зустріч зі своїм португальським колегою Аннібалом Антоніо Каваку Сілвою. Сторони мають намір обговорити питання перебування українських мігрантів у Португалії, а також питання співробітництва щодо інтеграції українських іммігрантів у португальському суспільстві.

Президент України обговорить також із президентом Португалії підготовку його майбутнього візиту в Україну.

В.Ющенко має намір також зустрітися з представниками угорського бізнесу й обговорити питання економічних та інвестиційних відносин двох країн.