UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПОТІК ІРАКСЬКИХ БІЖЕНЦІВ В УКРАЇНУ МОЖЕ ЗБІЛЬШИТИСЯ

Глава Державного комітету України у справах національностей і міграції Геннадій Москаль прогнозує, що через кілька тижнів в Україну може збільшитися потік нелегальних мігрантів з Іраку...

Глава Державного комітету України у справах національностей і міграції Геннадій Москаль прогнозує, що через кілька тижнів в Україну може збільшитися потік нелегальних мігрантів з Іраку.

«Цей потік з’явиться десь через два з половиною — три тижні. Оскільки спочатку їм доведеться дістатися Росії, Білорусі, а вже потім — України», — сказав він у четвер увечері в інтерв’ю «Новому каналу».

Водночас Г.Москаль відзначив, що «хто захоче, може залишитися в Україні», повідомивши, що управління Верховного комісара ООН прийняло рішення «не видворяти іракців, якщо вони перебуватимуть на території України нелегально».

«Встановлено мораторій протягом трьох місяців», — додав він.

Г.Москаль також повідомив, що Україна вже надала статус біженця 66 іракцям, і розглядаються документи ще близько 200 громадян Іраку, які мають шанси на одержання цього статусу згідно з українським законодавством. При цьому він відзначив, що торік в Україні було затримано близько 300 нелегальних мігрантів із цієї країни.