UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий різновид рейдерства — рішення третейських судів

Голова Верховного суду України Василь Онопенко заявляє, що в Україні з’явився новий різновид рейдерства — рішення третейських судів...

Голова Верховного суду України Василь Онопенко заявляє, що в Україні з’явився новий різновид рейдерства — рішення третейських судів.

Про це він повідомив у п’ятницю в інтерв’ю журналістам.

«У нас з’явився інший, ще страшніший різновид рейдерства — це третейські суди. Нині третейські суди ухвалюють рішення, яких не мають права ухвалювати», — підкреслив В.Онопенко.

Глава ВСУ повідомив, що проблема рейдерства завжди була актуальна, і він особисто порушив близько 10 дисциплінарних справ щодо суддів, які сприяють рейдерству. «Із рейдерством, у принципі, порядок наводиться», — зазначив В.Онопенко.

Водночас він пояснив, що коли ухвалювався закон про суди, функція третейських судів полягала в розвантаженні судової системи. Проте, за словами В.Онопенка, нині третейські суди почали займатися рейдерством. «Скажімо, виділяють десятки гектарів землі в Криму, визнають право власності на важливі об’єкти в країні», — констатував глава ВСУ.

За його словами, для реалізації своїх рішень третейські суди мають звернутися до місцевих судів для оформлення виконавчих листів.