UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не все можуть «королі»

Кандидат у президенти Михайло Бродський буде домагатися від Верховного суду зняття кандидата Віктора Януковича з виборів...

Кандидат у президенти Михайло Бродський буде домагатися від Верховного суду зняття кандидата Віктора Януковича з виборів. Про це заявив уповноважений Бродського в ЦВК Ростислав Моховиков. За його словами, зафіксовано чимало порушень з боку команди Януковича, повідомляє «Громадське радіо».

Перед цим у четвер Верховний суд відмовив у задоволенні скарги Партії регіонів, яка просила визнати незаконною реєстрацію Бродського кандидатом у президенти.

Верховний суд ухвалив, що ЦВК при прийнятті постанови про реєстрацію Бродського кандидатом обговорювала положення передвиборної програми кандидата, у тому числі оскаржені Партією регіонів. За результатами обговорення ЦВК не виявила підстав для звертання до Верховного суду.

У рішенні Верховного суду також відзначається, що питання про посягання на честь і гідність кандидата може бути предметом окремого судового позову.

Рішення Верховного суду остаточне й оскарженню не підлягає.

Як повідомила «Українська правда», представник Януковича в ЦВК Степан Гавриш в інтерв’ю журналістам після оголошення судового рішення заявив, що воно є «формальним, побудованим на суб’єктивних позиціях суддів Верховного суду». Разом з тим, Партія регіонів більше не має наміру «піднімати це питання», сказав Гавриш.

Приводом для подання у Верховний суд партія Януковича назвала те, що «передвиборна програма Бродського містить положення, які посягають на права і свободи людини, розпалюють міжетнічну ворожнечу». До таких вони віднесли тези: «Смертну кару треба відновити».

«Якщо країна піде нинішнім шляхом, то нас очікує дикий поліцейсько-олігархічний капіталізм... вся країна перетвориться на сьогоднішній Донецьк, де багато років хазяйнував висуванець влади Віктор Янукович...»

«Буде остаточно сформовано суспільство нерівних можливостей, де одиниці з легкістю «дерибанять» бюджет цілої країни та величезні народні підприємства, а мільйони громадян змушені виживати на жебрацькі зарплати та ганебні пенсії».

Як сказано у скарзі Партії регіонів, «вказана інформація є негативною і завідомо неправдивою, образливою і наклепницькою по відношенню до Януковича В.Ф.».

Водночас штаб Бродського заявив, що подання до Верховного суду — «чергове замовлення правлячої кліки на знищення опозиції, зняття з виборів кандидата, що відкрито протидіє нинішньому режиму».

Бродський йде на президентські вибори шляхом самовисування. Він зареєстрований кандидатом 28 липня. На виборах він збирається агітувати проти Януковича.