UA / RU
Підтримати ZN.ua

Начебто домовилися...

Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» цього тижня успішно завершила переговор...

Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» цього тижня успішно завершила переговори про додаткові обсяги закачування газу в українські підземні сховища газу (ПСГ), необхідні для проходження осінньо-зимового сезону.

«Наша делегація повернулася з Москви, де ми узгодили додаткові обсяги, необхідні для закачування в ПСГ 16,3 млрд. куб. м природного газу, щоб вийти на понад 20 млрд. куб. м активного газу на кінець періоду закачування», — повідомив виконувач обов’язків голови правління НАК Олександр Болкісєв журналістам у Києві в п’ятницю.

Він нагадав, що українського газу передбачається закачати 4,8 млрд. куб. м, тоді як основний газ буде імпортним.

За словами глави НАК, загалом до початку осінньо-зимового сезону в сховищах буде близько 23 млрд. куб. м природного газу.

При цьому він додав, що значну частку газу закачає компанія «УкрГазЕнерго».

О.Болкісєв ще раз підкреслив: Україна здатна забезпечити безперебійний транзит газу до Європи та його поставки для внутрішніх споживачів.

Водночас він визнав, що нинішнього року спостерігається певне запізнення з проведенням переговорів і укладанням контрактів на друге півріччя, яке багато в чому було пов’язане з невизначеністю щодо формування нового уряду.