UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко запросить судейських «на чай»

Міністерство внутрішніх справ України має намір найближчим часом запросити для дачі свідчень ус...

Міністерство внутрішніх справ України має намір найближ­чим часом запросити для дачі свідчень усіх фігурантів телефонних розмов із заступником глави Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), повідомив глава МВС Юрій Луценко.

Про це він сказав журналістам у четвер у Києві, коментуючи дальші дії міліції у зв’язку із заявою народних депутатах про неправомірні дії заступника глави ВАСУ.

«Далі будуть відбуватися запрошення фігурантів цих розмов для того, щоб вони дали свідчення про те, про що вони казали (під час телефонних розмов. — ІФ)», — зазначив Ю.Лу­ценко.

При цьому міністр додав, що від свідчень заступника глави секретаріату президента України Ігоря Пукшина «залежатиме, направимо ми в 10-денний термін матеріали в прокуратуру для порушення кримінальної справи чи відмовимо»

«Найближчим часом вони (фігуранти телефонних розмов. — ІФ) будуть запрошені для дачі таких свідчень», — сказав Ю.Луценко.

Раніше міністр внутрішніх справ України заявив, що подасть лист президентові України Віктору Ющенку і главі Верховного суду Василю Онопенку з інформацією про протиправну діяльність заступника глави Вищого адмінсуду України.

«Я зараз підписую лист на главу Верховного суду і президента про те, що проведеною перевіркою встановлено, що 12 жовтня під час розгляду в Київському апеляційному адмінсуді апеляції секретаріату президента відбувалися неодноразові телефонні розмови між заступником глави Вищого адмінсуду й апеляційним адмінсудом, який розглядає цю справу (апеляцію секретаріату президента на ухвалу окружного адмінсуду Києва про призупинення дії указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України. — ІФ). Постійно були переговори із заступником глави секретаріату президента паном Пукшиним (Ігорем. — ІФ), із керівником служби секретаріату президента представництва в судах Русланом Кирилюком», — розповів Ю.Лу­ценко в четвер, виступаючи на розширеній нараді керівництва МВС у Києві.

Глава МВС підкреслив, що «це були десятки дзвінків», і на зв’язку, за переконанням Ю.Лу­ценка, був секретаріат президента, Вищий адмінсуд і суд, який розглядає цю справу. Міністр не уточнив, звідки у нього дані про такі дзвінки і їх зміст.