UA / RU
Підтримати ZN.ua

КУЧМА ЗАСУДЖУЄ РЕЗОЛЮЦІЮ КОНГРЕСУ ЩОДО УКРАЇНСЬКИХ ВИБОРІВ

Безпрецедентною подією назвав Президент України Леонід Кучма ухвалення Палатою представників Конгресу США резолюції з закликом до української влади забезпечити чесні вибори...

Безпрецедентною подією назвав Президент України Леонід Кучма ухвалення Палатою представників Конгресу США резолюції з закликом до української влади забезпечити чесні вибори.

Відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції в п’ятницю в Артемівську (Донецька область), Л.Кучма висловив подив із приводу цієї резолюції, відзначаючи, що в Україні «економіка розвивається, демократія розвивається».

Він сказав, що «має намір подивитися на реакцію української громадськості» на цю резолюцію. «Або ми будемо нацією, або ми будемо державою, або футбольним полем, де грають стратегічні партнери», — сказав Л.Кучма, відзначивши: «Українська нація — що футбольний м’яч, який перекочують?».

Президент вважає, що українці, зокрема українські політики, «повинні мати свою гордість», а не дискредитувати державу за її межами.

Л.Кучма також відзначив, що ухвалення резолюції щодо України стане предметом вивчення українського МЗС. Він підкреслив, що поділяє слова, сказані конгресменом Роном Полем (єдиним, хто голосував проти резолюції при 408 «за». — ІФ).