UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кров із коньяком

У зв’язку зі спробою рейдерського захоплення коньячного заводу «Таврія» у Новій Каховці затрима...

У зв’язку зі спробою рейдерського захоплення коньячного заводу «Таврія» у Новій Ка­ховці затримано 169 осіб, 39 діста­ли травми внаслідок сутичок, повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко журналістам у п’ятницю в Києві.

Глава МВС підкреслив, що в результаті цієї рейдерської атаки 39 осіб постраждали і перебувають у лікарнях із травмами різної тяжкості, але в основному це незначні поранення — рубані рани і забиті місця. Серед поранених, за словами Ю.Луценка, є два працівники міліції, котрі постраждали від пострілів травматичної зброї.

Правоохоронці також затримали 169 осіб, які брали участь у сутичках.

«169 чоловік затримані, і зараз знаходяться в різних управліннях органів внутрішніх справ. Особи 116 з них установлені. Всі вони не належать до якоїсь охоронної структури і є безробітними», — розповів міністр. За його словами, це найняті люди, яким заплатили по 50—100 доларів.

Глава МВС акцентував увагу на тому, що це «найбільша рейдерська атака з часів атак на одеські порти». «Ця рейдерська атака була добре організована, хто організатор, ми зараз з’ясовуємо», — підкреслив глава МВС, додавши, що, за словами затриманих, їх найняли невідомі особи.